Videointerfon

Videointerfon

Videointerfonul a fost proiectat de la început în ideea de a fi un upgrade al ultimei versiuni de interfon cu carduri de proximitate. De aceea în componenţa acestuia intră pe de o parte interfonul propriu-zis care include comunicaţia audio, iar pe de altă parte componente specifice videointerfonului care au drept scop realizarea legăturii video. Acestea din urmă constau în următoarele elemente:

  • sursă de alimentare video interfon (VISA);

  • cameră de luat vederi (CAM);

  • distribuitor video interfon (VIDE);

  • post interior videointerfon (VIPI).

FUNCŢIONARE – Videointerfon

Apel de la unitatea centrala la un post interior – Videointerfon

Se tastează la unitatea centrală numărul postului interior dorit. În acest moment postul interior tip telefon începe să sune, iar pe monitorul din apartament se afiẟează imaginea provenită de la camera de luat vederi situată la intrarea în bloc. Locatarul apartamentului poate astfel sa vadă persoana care l-a apelat înainte de a ridica receptorul din furca postului interior.

Apel de la postul interior la unitatea centrală – Videointerfon

Se ridică receptorul din furca postului interior ẟi se tastează #0. În casca receptorului se vor auzi 3 semnale scurte după care se va face legătura cu unitatea centrală, iar pe monitorul din apartament se va afiẟa imaginea provenită de la camera de luat vederi situată la intrarea în bloc.

Elementele componente ale videointerfonului – Videointerfon

Sursă alimentare – vidointerfon (VISA) – Videointerfon

Se instalează alături de sursa de alimentare a interfonului (SA).

Are 2 conectori notaţi cu VA ẟi VB. La conectorul VA se conectează camera de luat vederi aflata la intrarea în imobil. La conectorul VB se conectează cablul de coloană ẟi cablul care face legătura cu sursa de alimentare a interfonului. În figura 2 este prezentată placa electronică a sursei se alimentarea a videointerfonului (VISA).

Cameră de luat vederi (CAM) – Videointerfon

Se instalează la intrarea în bloc, astfel încât să transmită imagini cu persoana care realizează apelul de la unitatea centrală a interfonului.

În figura 3 este prezentat modelul VT580 cu vederi din faţă ẟi din spate. Acesta are un conector cu 4 borne prin intermediul căruia camera de luat vederi este conectată la sursa de alimentare a videointerfonului (VISA).

Distribuitor – videointerfon (VIDE) – Videointerfon

Se instalează pe casa scării la etajele la care există posturi interioare de videointerfon. Un distribuitor video deserveẟete maxim 4 posturi interioare video (VIPI).

Are 4 conectori notaţi cu VC, VD, VE ẟi VF. La conectorul VC se conectează cablul de coloană video care vine de la distribuitorul video (VIDE) anterior sau de la la sursa de alimantare video (VISA). La conectorul VD se conectează cablul de coloană care merge spre următorul distribuitor video (VIDE). La conectorii VE ẟi VF se conectează cablurile care duc spre posturile interioare video (VIPI) câte 2 la fiecare conector. Nu este obligatoriu ca la fiecare distribuitor video (VIDE) să fie conectate 4 posturi interioare video (VIPI).

În figura 4 este prezentată placa electronică a distribuitorului video (VIDE).

Videointerfon

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *